DrankenBoutique.nl gebruikt cookies om het bezoek en winkelen bij DrankenBoutique.nl nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Akkoord Privacy beleid

CURIOUS PUNCH

ORIGINAL RECIPE

50 ml Martell VSOP
10 ml citroensap
10 ml suikersiroop
20 ml mineraalwater
citroenschil

Giet Martell VSOP in een punchbeker of longdrinkglas over crushed ijs. Voeg citroensap en suikersiroop toe en vul aan met premium mineraalwater. Roer goed tot het glas een ijslaagje krijgt.

Plum Spritz

Punch komt uit India; 'paantsch' betekent 'vijf' in het Hindi, naar de vijf elementen van de originele formule (alcohol, citrusvruchten, suiker, water en kruiden). In druk verscheen het woord 'punch' voor het eerst in 1832, echter werd het in Europa al in de jaren 1650 geïntroduceerd door Britse zeemannen. Het werd vervolgens gebruikt door de Britse aristocratie, die het in de 18e eeuw aan alle hoven in Europa introduceerde. Het eerste recept van een 'brandy punch' werd in 1702 in Den Haag gepubliceerd in het Dictionnaire Royal François-Anglois. De punch deed het ook erg goed in overzeese landen en was erg populair in de Verenigde Staten.

 

Curious Punch - Twisted recipe
Het originele recept wordt licht gewijzigd door het gebruik van:

50 ml Martell VSOP 10 ml limoensap
10 ml bergamotsap
10 ml vanillesiroop in plaats van suikersiroop
citroenschil

U kunt de drinker verrassen door de punch te serveren met een rietje gemaakt van stro en niet van plastic.

If you like this, let's try these!